Vredespaleis Den Haag

Het Vredespaleis viert in 2013 haar honderdjarig jubileum. Veel mensen weten niet dat naast het prachtige gebouw ook een door de Brit Thomas H. Mawson in 1913 ontworpen tuin van 6 ha is gehuisvest. Deze tuin is één van de vroegste en best bewaarde voorbeelden van een architectonische tuin. De tuin wordt onderhouden door een team van 5 personen onder leiding van een tuinbaas.
Bijzonderheden van deze tuin: Nationale collectie Camellia,
40 soorten rozen in rosarium en 2,2 km haag (Taxus, Buxus, Ligustrum en Carpinus). Eén keer in de maand organiseert de tuindienst een rondleiding door de tuinen. Die vinden altijd plaats in het weekend wanneer er ook rondleidingen in het paleis zijn.
 

Onderhoud tuinen
De tuinen worden al jarenlang bemest met DCM organische meststoffen. De borders worden 2 x per jaar (maart en april) bemest met DCM MIX 2.
De Rhododendron’s groeiden matig vanwege een te hoog pH-gehalte. Door het aanbrengen van DCM VIVIMUS® Heide, Rhodo en alle zuurminnende planten, DCM MIX 2 en DCM Olega® Fer bladvoeding staan ze er weer goed bij.
De tuinbaas: “Onze tuin is ons visitekaartje en dit willen we graag zou houden. Onze tuindienst werkt al jaren met de organische meststoffen van DCM waarmee we zeer goede resultaten behalen. Belangrijk is dat onze planten en bomen gezond blijven en stabiel en rustig groeien.
Nieuwe aanplant planten we direct in DCM VIVIMUS® ter voorkoming van uitval en voor onze citrusplanten hebben een goede grond nodig om gedurende lange tijd in pot te kunnen overleven. Met DCM MEDITERRA® potgrond krijgen ze ook direct voor 100 dagen voeding mee.

 

DCM MIX 2 MINIGRAN® is dé bordermeststof van DCM met een samenstelling NPK: 7-6-12 + 4 MgO. MINIGRAN® is de unieke microgranulaat van DCM en is het perfecte middel voor een efficiënte bemesting.

DCM Mediterra® is een potgrond speciaal geschikt voor planten welke langere tijd in pot staan zoals citrusplanten, olijven en palmen. Daarnaast bevat deze potgrond lavakorrels en puimsteen welke dienen als waterbuffer en deze zorgen ervoor dat de potgrond gedurende langere tijd een open luchtige structuur behoudt. DCM Mediterra® bevat een organische basisvoeding voor ca. 100 dagen.

DCM Olega® Fer is een vloeibare bladvoeding met ijzer en zeewierextract welke ijzergebrek voorkomt en verhelpt.